Träning & hälsa

Utmana din träningslust och andas frisk luft

Morgonjympa, kajaktur eller elitlopp?

Längtar du efter en aktiv och lite mer hälsosam semester så är Haga Park perfekt som utgångspunkt. Här börjar löpstigarna, cykelrundorna och vandringsturerna strax utanför knuten. Många av de stora cykel- och löparloppen går också här på Öland, kanske arrangerar du ett eget träningsläger med dina vänner här hos oss?

Vedeldad bastu

Vi är också stolta att kunna presentera Haga Parks egen vedeldade bastu, en skön oas för avkoppling och egentid. Du bokar bastun i receptionen.

Vandra & cykla

Ett väl utbyggt nät av cykelvägar gör att många av Ölands sevärdheter kan upplevas på cykelsadeln. Om du inte har med dig egen cykel går det bra att hyra av oss, såväl dygns- som veckovis. Vill du vara säker på att ha en cykel under semestern är du välkommen att ringa till oss och boka.

Den vandringsled som ligger bäst till från Haga Park är Mörbylångaleden som ansluter just vi Beijershamn. Härifrån kan du välja att gå norrut mot Skogsby eller söderut mot Mörbylånga. En härligt fridfull cykeltur ut på Stora Alvaret får du om du väljer Stora Alvarleden, en gammal väg som både är tillgänglig för cyklister och fotgängare.

Ännu fler valmöjlighetet bjuder Ölandsleden på, en led som sträcker sig över hela Öland, kors och tvärs. Läs gärna mer på webbplatsen Cykla på Öland (http://www.cyklapaoland.se/)

Äventyr på havet

Kanske har du redan valt Haga Park för att du känner till de perfekta förutsättningarna för Vind- och kitesurfing här. Annars är du välkommen att läsa mer på denna sida.

En mer filosofisk havsutmaning är att kliva i en kajak och sakta paddla mot solnedgången. Kanske siktar du på Långe Jan om du är stark. Eller så hyr du ett stand-up paddleboard eller en sit-on-top kajak och paddlar en kortare runda mellan vågorna.

Löpträna vackert

Motionsspår för dig som tränar löpning finns det gott om, ofta får du samtidigt uppleva Ölands vackra natur på riktigt nära håll. En del av spåren är upplysta, vi hjälper dig gärna att hitta rätt.