Barn & familj

Barnens älskade ö

Välkommen till ön som älskar barn!

År 2012 fick Öland ta emot förstapriset i Barnens Turistpris, framröstade av barnfamiljerna själva. Och frågan är om det finns någon mer barnvänlig plats på jorden. Superfina sandstränder, spännande borgar och trollskogar, lek- och badland, djurparker, gocartbanor och mycket mer.

Barnens äventyr börjar förstås redan här på Haga Park, som erbjuder massor av aktiviteter för leksugna barn med spring i benen. Cykla runt i en cykelbil, fixa en minigolfturnering, bygg största sandslottet eller gå på vindsurfingskola. Vi erbjuder också ledarledda aktiviteter där vi tar väl hand om barnen under några timmar. Som till exempel jympapass och spännande lekar.

Utflyktsmål nära Haga Park:

Eketorps borg

På denna fornborg på sydöstra Öland får man lära sig hur det var att leva under järnåldern och medeltiden. Under sommaren anordnar man spännande visningar och familjeaktiviteter som till exempel bågskytte.

Ottenby & Långe Jan

Titta på sälar och örnar (om du har tur) och följa med på rundturer i ringmärkningsträdgården. Ottenby Naturum är en perfekt utflyktplats för hela familjen. Klättra sedan 42 meter och 197 trappsteg upp i luften, i Sveriges högsta fyr Långe Jan!

Ölands Djurpark

Ta en tur till Ölands djurpark och titta på tigrar, björnar och apor. I parken finns både djurpark, nöjespark, cirkus och äventyrsbad.

Borgholms slott

Här kan barnen gå på spännande riddarskola, lära sig mer om hur riddarna levde, göra sin egen vapensköld och bli dubbad till riddare.

Lådbilslandet på Löttorp

Låt barnen ta Lådbilslandets eget körkort och kör på riktiga, asfalterade vägar med rondeller och broar. Bilarna har riktiga motorer och man kan välja mellan olika typer av fordon, till och med långtradare med släp.

Skogståget från Fagerrör till Trollskogen

Trollskogen med sina vridna träd är ett av Ölands finaste naturreservat, fullt av småäventyr och upplevelser. Och med Skogståget draget av ångloket ”Mormor” blir resan dit ett extra äventyr.

Marsjö Strutsfarm

Cirka 2,5 mil norr om Borgholm ligger Marsjö Strutsfarm, en gård som bjuder in till spännande besök. Här kan du titta på strutsar och påfåglar och lära dig mer om de vackra fåglarna.

Ormöga kamelranch

Sugen på en kameltur? Drygt en mil norr om Borgholm finns Ormöga kamelranch. Och om man inte vill rida kamel finns det gott om andra djur att gosa med.